Umesto jedne - dve reklame na početku YouTube videa


Verovatno niko ne voli da ga YouTube prekida reklamama dok gleda omiljeni sadržaj, smešne snimke mačaka, ili sluša muziku – međutim, moraju i u Google-u od nečega da žive. Na svom su blogu iz te kompanije najavili neke manje promene koje će pogoditi oglašivače i gledaoce na popularnom video servisu, a koje bi trebale da rezultuju u boljem izvođenju i dosegu oglasa, te manjim nezadovoljstvom korisnika koji su prisiljeni da ih gledaju.

Ove promene su osmišljene skladno primećenim promenama korisničkih navika gledanja YouTube-a – dužim boravkom pred ekranom, otkrivanjem videa kroz preporuke same platforme, te češćim gledanjem YouTube-a na televizorima.

Kako bi, kod dužeg gledanja, servis manje iritirao gledatelje i ređe im prekidao sadržaj koji gledaju, YouTube će uskoro početi na početak videa da stavlja dve uzastopne reklame. One će se, kao i do sada, moći preskočiti, ali postavljanje dve reklame na početku značiće da će ih kasnije tokom gledanja biti manje, ako ih uopšte i bude.

Testovi su pokazali kako dve reklame na početku znače 40% manje prekida kasnije tokom gledanja dužeg videa, a istovremeno su povećale doseg i frekvenciju – što znači da se oglašivačima ovaj način prikazivanja reklama više isplati.

Dodatno, reklame unutar "feeda" na početnoj stranici moći će oglašivačima poslužiti da gledaocima preporuče neki drugi video, a onima koji plaćaju oglase biće omogućeno i da ih plasiraju samo prema publici koja video isečke gleda na velikom ekranu (televizoru).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.