Amazon otpušta radnike koji su plasirali poverljive informacije u javnost


Nakon istraživanja koje je sproveo Wall Street Journal, Amazon je sproveo sopstvenu internu istragu koja je rezultovala otpuštanjem određenog broja zaposlenih zbog odavanja poverljivih internih informacija spoljnim subjektima.

Reč je o Amazon-ovim zaposlenima u SAD-u i Indiji koji su pojedinim prodavcima u zamenu za novac omogućili pristup Amazon-ovoj internoj infrastrukturi i raznim poverljivim podacima.

Ti prodavci na taj su način želeli da poprave svoju negativnu reputaciju te su potencijalno postali nelojalna konkurencija ostalim prodavcima. Nakon otpuštanja zaposlenih Amazon je pristupio i brisanju sumnjivih komentara pohvala za prodavce sa inače lošom reputacijom.

Amazon provodi i dodatnu istragu uz pomoć alata za mašinsko učenje kojim će se nastojati da spreči narušavanje reputacije kvalitetnih prodavača različitim nepoštenim aktivnostima. Prema određenim izvorima, pristupilo se i značajnom limitiranju pristupa Amazon-ovim osetljivijim internim podacima za određene kategorije zaposlenih kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.