Chrome Canvas omogućava crtanje u browseru


Google Chrome sa svojim dodacima i aplikacijama može da zameni mnoge druge programe, a po novome može poslužiti i kao zamena za popularni Paint. Neke osnovne mogućnosti crtanja po ekranu, bio on osetljiv na dodir ili ne, Google je ugradio u novu web aplikaciju namenjenu za korišćenje unutar ovog browsera. Ona se naziva Chrome Canvas i može joj se pristupiti putem ovog linka.

Po pokretanju pred korisnikom se nalazi prazan ekran, na čijem levom kraju je alatna traka sa izborom načina crtanja. Osim biranja boje iz palete, tu su olovka, nalivpero, flomaster, pastelna bojica ili gumica. Crtanje se obavlja isto kao i u svim drugim programima ovog tipa, pa se na to neće trebati privikavati (nedostaje jedino kantica za bojenje većih površina). Debljinu linije koju želite ostaviti na ekranu i njenu prozirnost možete birati nešto dužim klikom iznad odabranog alata.

Osim po praznom ekranu moguće je (pritiskom na "Home" tipku) odabrati i neku pozadinsku sliku po kojoj želite da crtate, pa vam crteži ne moraju imati dosadnu belu pozadinu. Svi likovni radovi iz Chrome Canvas-a automatski se skladište u oblaku pa im se može pristupiti sa bilo kog mesta koristeći isti Google nalog, a može ih se i izvesti na lokalni disk u .png formatu.

Chrome Canvas moguće je pokrenuti i u Firefox-u i drugim broserima koji podržavaju WebAssembly.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.