Da li je Google namerno usporio rad YouTube-a na Edge-u?


Google je odgovorio na nedavne optužbe jednog bivšeg zvaničnika Microsoft-a vezane uz namerno sabotiranje drugih browsera osim Chrome-a, pa kaže da to nije istina, jer na performanse browsera mogu da utuču samo bugovi prema kojima se Google-ovci odnose jako ozbiljno i prave zakrpe što pre je to moguće.

S obzirom da je Microsoft-ov zvaničnik kao primer naveo sporiji rad YouTube-a u Edgeu u odnosu na Google Chrome do čega je došlo nakon jedne nadogradnje popularnog video servisa, Google izjavljuje da nikada u svoje proizvode nije dodavao programski kod koji bi onemogućio optimizacije u drugim browserima. "Mi stalno surađujemo sa proizvođačima drugih browsera kroz standardna tela, Web Platform Test projekt, open-soutce Chromium projekt i druga, kako bismo poboljšali interoperativnost preglednika", izjavio je Google-ov portparol.

Bivši Microsoft-ov zvaničnik Joshua Bakita smatra da je Microsoft odluku o prebacivanju Edge-a na Chromium engine doneo upravo stoga kako bi se sprečili slični problemi u budućnosti. "Mada lično nisam siguran da se YouTube namerno menjao kako bi usporio Edge, mnoge moji kolege veruju u to", tvrdi Bakita i dodaje kako je dobar pokazatelj činjenica da YouTube-ov developerski tim nikada nije javno objavio detalje o promenama u kodu YouTube-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.