Epic Games pokrenuo sopstveni Store


Epic je nedavno izjavio da Google Play Prodavnica uzima bezobrazno visoke procente developerima od prodaje igara (30%), pa je stoga odlučio da Fortnite za Android neće prodavati preko Google-ove prodavnice sa aplikacijama, već će ga distribuirati sam putem svojeg novog Epic Games Store-a, a isto tako nije bio zadovoljan ni uslovima koje developerima nudi Valve-ov Steam. Sada je objavljeno da je Epic Games Store službeno pokrenut i u njemu se već može pronaći nekoliko ekskluzivnih naslova za Epic-ovu platformu, Fortnite,Ashen, Hello Neighbor: Hide and Seek i Hades, novi projekat Supergiant Games-a koji se nalazi u Early Access-u.

Pored toga Epic je potvrdio da će Journey, dosadašnji ekskluzivni naslov za PlayStation biti portovan za PC i izdaće ga Annapurna Interactive, a prodavaće se isključivo u novom Epic-ovoj online prodavnici.

Epic Games Store će takođe nuditi i po jednu besplatnu igru svake dve nedelje u vremenski ograničenoj ponudi, počevši sa Subnautic-om (od 14. do 27. decembra), a nakon toga ćete od 28. decembra do 10. januara besplatno moći preuzeti i Super Meat Boy.

Jedna od stvari kojima Epic želi privući developere u svoj dućan je i podela zarade u odnosu 88:12%, što znači da će im od svake prodane igre u Store-u ostati gotovo 90 posto prihoda, za razliku od Steam-a koji im nudi model 70:30.

Mada je za sada to još rano reći jer se nudi jako mali broj naslova, Epic Games Store bi zbog ovoga mogao postati opasna konkurencija Steam-u, ali samo ako mu pređe dovoljno developera koji su do sada bili verni Valve-ovoj platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.