Epic Games Store počeo da pokazuje zube


Epic Games je prilično naglo najavio i otvorio sopstvenu online prodavnicu Epic Games Store kao direktnu konkurenciju Steam-u ponudivši developerima čak 88% zarade od prodaje igara, dok im Valve daje 70%, odnosno u najboljem slučaju 80 posto ukoliko prodaja premaši 50 miliona dolara.

Iako je trenutak kada će Epic Store imati više ekskluziva od Steam-a još jako daleko, neki izdavači i indie developeri su već prebacili svoje projekte na novi servis i uklonili ih sa Valve-ovog, poput na primer izdavačke kuće Team17 koja je pre par dana objavila kako njihov nadolazeći SF roguelike FPS Genesis Alpha One neće biti objavljen na Steam-u 29. januara kako je planirano, već će ga igrači moći kupiti isključivo putem Epic Store-a. Treba spomenuti kako Genesis Alpha One nije u potpunosti izbrisan sa Steam-a već je datum sa navedenog promijenjen u "stiže uskoro".

U popratnom saopštenju na stranicama igre na Steam-u kažu kako im je jasno da su neki igrači frustrirani zbog ovakvog razvoja situacije, te zahvaljuju na podršci i sugestijama. Iako su planirali da objave igrivu demo verziju pre izlaska, trenutno su fokusirani na dovršetak finalnog izdanja u čemu im pomaže ekipa Epic Games-a. Coffe Stain Studios je pak otišao korak dalje i u potpunosti odustao od Steam-a prebacivši na sveži servis nadolazeću SF simulaciju izgradnje fabričkih postrojenja iz prvog lica Satisfactory, uz objašnjenje kako je Epic Store jedino mesto gde će je igrači moći nabaviti.

Ekipi prebega pridružio se i Double Damage sa svojom SF akcijskom igrom Rebel Galaxy Outlaw koja će u prvih godinu dana nakon izlaska biti dostupna samo na Epic Store-u, a kao glavni razlog navode upravo procenat koji im ide na račun od prodaje.

Prilikom pokretanja Epic Store-a prošle nedelje, kao ekskluzive su se navodile Ashen i Hades kojeg potpisuje ekipa Supergiant Gamesa, kreatora Bastiona, a s obzirom na povoljnije uslove koje Epic nudi, posebno indie razvojnim timovima, izgledno je da će se broj naslova dobavljivih isključivo u njihovoj prodavnici ubrzano povećavati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.