Foxconn seli deo proizvodnje iPhone-a u Indiju


Foxconn, jedan od najvećih Apple-ovih dobavljača i kompanija koja sastavlja veliku većinu iPhone-a, proširiće svoje pogone u Indiji. Tamo će, usled trgovinskog "rata" carinama koji se vodi na relaciji SAD-Kina, premestiti deo proizvodnje Apple-ovih iPhone-a. Taj potez bi trebao da osigura da se na uređaje sastavljene u Indiji ne obračunavaju povišene carine koje Trumpova administracija uvodi na proizvode sklopljene u Kini.

Ministar zadužen za industriju u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu navodi kako će Foxconn u proširenje proizvodnih pogona na jugu Indije uložiti oko 356 miliona dolara. Ta investicija bi trebala da osigura i otvaranje oko 25 hiljada radnih mesta, pa će od nadmudrivanja carinama između SAD-a i Kine u na kraju najviše profitirati Indija (a ne Vijetnam kako se ranije nagađalo).

U Indiji se od ranije sklapaju jeftiniji modeli iPhone-a, SE i 6S, a najnovijom Foxconn-ovom (i, naravno, Apple-ovom) odlukom u tu zemlju bi trebale da dođu i proizvodne linije za sastavljanje skupljih modela. Vrlo je verovatno kako će se najnoviji modeli XR i XS linije nastaviti sklapati u kineskim pogonima, dok će u Indiji sledeće godine započeti sklapanje iPhone-a X. Osim sastavljanja, moguće je da će se i neke komponente proizvoditi u Indiji, ali detalji za sada nisu poznati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.