Google+ gasi se i ranije, otkriveno još curenja podataka


Google je na svoj neuspešni eksperiment društvene mreže Google+ utrošio mnogo novca i vremena. Godinama su održavali ovaj proizvod uprkos slabom odazivu korisnika, a održavanje tako velikog sistema sa sobom nosi i potencijalne opasnosti ako se ne obavlja kako treba – pa je u oktobru objavljeno kako je dugo vremena postojala mogućnost "curenja" podataka korisnika kroz Google+ API-je. To je dovelo do odluke kompanije da sledeće godine ugasi Google+ za privatne korisnike i ostavi ga na raspolaganju samo kompanijama.

Ali, novi razvoj događaja doveo je do toga da se gašenje mreže pomeri za četiri meseca ranije. Naime, Google-ovci su otkrili još propusta u svojim API okruženjima koji su se pojavili prošlog meseca. Stvar je zakrpljena nakon nedelju dana, ali su u tom razdoblju bili ugroženi podaci 52,5 miliona korisnika. Kontakt podaci i druge informacije sa njihovih profila mogli su doći u ruke developerima zbog ovog propusta, pa je kompanija odlučila da nema više smisla u Google+ ulagati nikakav trud.

Poslednje što će oko njega učiniti biće gašenje svih API-ja u narednih 90 dana. Nakon toga, umesto u avgustu 2019. kako je ranije bilo najavljeno, Google+ će biti ugašen u aprilu. Svi oni koji imaju bilo kakve podatke, fotografije i slično skladištene na toj mreži biće u mogućnosti da ih preuzmu, o čemu će uskoro biti obavešteni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.