Google Maps dobija novu opciju koja će biti posebno interesantna gurmanima


Google Maps jedan je od najpopularnijih servisa među mnogobrojnim uslugama koje nudi kompanije Google. Ekipa koja razvija ovu aplikaciju može se pohvaliti podatkom kako Google Maps mesečno koristi više od 150 miliona ljudi i da je to zapravo najpopularnija aplikacija za navigaciju u svetu. Ali, da bi taj servis održao korak pred konkurencijom važno je da se stalno razvija i nudi nove usluge koje zadržavaju postojeće korisnike, ali i privlače nove. Ako ste ikada koristili Google Maps u nekom većem vama nepoznatom gradu mogli ste dobiti jasan uvid koja je zaista vrednost ove aplikacije i u kojoj meri vam može pomoći. Ali, sada je Google Maps bogatiji za još jednu funkcionalnost koja će se posebno svideti onima koji obožavaju da jedu u restoranima ili piju kafice u kafićima.

U SAD-u već je jako dugo dostupna mogućnost direktnog kontaktiranja nekog lokala, restorana ili kafića putem Google Maps-a. Konkretno, ova vam funkcija omogućava da kontaktirate željeno mesto putem poruke direktno iz Google Maps-a te tako stupite u kontakt sa željenim mestom. Nakon što pronađete željeno mesto na mapi dovoljno je samo stisnuti na lokaciju i pojaviće se mogućnost slanja poruke tom lokalu. Nakon što pošaljete poruku, zavisno od ažurnosti druge strane dobitćete odgovor koji će vam pomoći odlučiti da li ćete otići na željeno mesto ili ćete odabrati neku drugu lokaciju. Najčešća pitanja koja se postavljaju na ovaj način su vezana uz ponudu, kao i radno vreme određenih objekata.

Važno je naglasiti kako će se ova usluga sada iz SAD-a proširiti i na ostatak sveta, što će poboljšati kvalitet usluge svima koji koriste Google Maps u istraživanju novih lokacija. Važno je naglasiti kako ovu mogućnost imaju samo objekti koji su se povezali na Google My Business. Što se pak tiče korisnika oni će od sada moći da vide i arhivu svih prošlih razgovora kako bi imali detaljan uvid u svoje podatke i pitanja koja su već pitali.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.