Hakeri virusom zarazili veliku novinsku štampariju u SAD-u


Ove subote čitaoci štampanih izdanja New York Times-a, Chicago Tribune-a, Baltimore Sun-a, New York Daily Newsa i još nekoliko manjih izdanja na zapadnoj obali SAD-a nisu dobili svoje primerke tih novina. Štamparija u kojoj se proizvode ova izdanja je, naime, bila žrtva hakerskog napada pa je zbog toga morala privremeno da obustavi rad.

Vlasnik štamparije Tribune Publishing prijavio je kako je u petak njihov računaraki sistem napao za sada nepoznati malware i inficirao celu platformu za pripremu, štampu i distribuciju novina, pa je stoga zahvaćen veći broj izdanja koja se kod njih štampaju. Iz kompanije poručuju kako privatni podaci njihovih pretplatnika nisu kompromitovani.

Bezbednosni stručnjaci ove štamparije odmah su o svemu izvestili FBI i počeli rešavati problem ali nisu ga uspeli rešiti pre nego što su novine morale da krenuti u štampu. Subotnje izdanje tako nije došlo do gotovo 90% pretplatnika, a problemi su tokom dana rešeni. Za sada se, kažu, čini kako je maliciozni program kojim su zaraženi računari štamparije stigao izvan SAD-a. Detalji napada nisu poznati, a spekuliše se kako je reč bila o ransomwareu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.