HMD u dve godine prodao preko 130 miliona Nokia uređaja


Otprilike u ovo vreme pre dve godine, osnovan je HMD, kompanija koja je početkom 2017. godine započela sa prodajom Android uređaja pod Nokijinim imenom, nakon isteka ugovora koji ga je vezao sa Microsoft-om. Prvi njihov smartphone bio je Nokia 6, da bi nakon njega usledila cela serija novih modela.

U ove dve godine, HMD je prodao preko 130 miliona uređaja, ali ova brojka pored smartfona uključuje i obične telefone. Računajući 70 miliona prodatih u prvoj godini, te 63 miliona u prva tri kvartala ove, brojka je debelo prešla 130 miliona. Bilo kako bilo, HMD može da bude zadovoljan postignutim, jer je u relativno kratkom roku Nokia brend uspeo vratiti iz pepela u koji ga je bio ukopao Microsoft.

Međutim, preko 80% kupaca Nokia uređaja starije je od 35 godina, dakle oni koji se Nokije sećaju kao vodećeg proizvođača prije 10-15 godina. Upravo zato će se HMD u nadolazećem razdoblju pokušati fokusirati na mlađe kupce.

Jedna od prednosti Nokia uređaja je podrška za Google-ovog Android One, što osigurava rane nadogradnje na najnovije verzije ovog operativnog sistema, a i cene su im u pravilu razumne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.