HTC novim telefonom podseća zašto su u problemu


Tajvanski HTC je juče nakon dugo vremena predstavio novi smartphone. Novi Desire 12s je svojevrstan podsetnik na to zašto je legendarni smartphone brend već dugo u problemu.

Nekad sinonim za pametni telefon HTC zadnjih nekoliko godina nikako da iziđe iz crvenog. Ovogodišnji U12+ je jedan od najboljih smartphonea ove godine, ali se oni koji su ga kupili mogu na prste izbrojati.

I šta HTC radi na samom kraju ove godine? Lansira blago rečeno čudan telefon, nimalo zanimljivih specifikacija i funkcija imena HTC Desire 12s.

HTC Desire 12s donosi 5.7-inčni LCD ekran rezolucije 720 x 1440 ili HD+. Prostora ispod i iznad njega ima na pretek, a gore poviše smestila se 13MP f/2.2 kamera.

S leđa Desire 12s izgleda još čudnije, što zbog asimetrije to i zbog ovog dvotonskog dizajna, koji delom podseća na HTC U12 Life, a delom na Google-ove Pixele.



Tamo pozadi po sredini je smešten čitač otisaka, a poviše njega ovalni modul kamere pa ćete na prvu pomisliti da je reč o dvostrukoj kameri, a u naravi je reč o 13MP kameri otvora blende f/2.0 s LED blicem ulevo.

Ispod poklopca se uz bateriju kapaciteta 3,075 mAh nalazi i skromni Snapdragon 435 sa 3/4GB RAM-a te 32/64GB data memorije.

Hoćemo li ga videti i van Azije za sada je teško predvidjeti, a na Tajvanu će koštati $195 odnosno $225 zavisno od memorijske konfiguracije.

Tko u ovom HTC-u donosi odluke, kako strateške tako i ove u pogledu dizajna ne znamo, ali ovakvi uređaji im nimalo nisu od pomoći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.