I Google Allo ide u penziju


Sada je i službeno: Google je objavio svoje planove za gašenje aplikacija za komunikaciju Allo i Hangouts. Kako se ranije nagađalo, kompanija u budućnosti ne planira da ima plejadu mobilnih aplikacija namenjenih isključivo chatu i video pozivima već će svoje napore usmeriti samo na daljnji razvoj onih koje su među korisnicima zaživele.

U skladu sa novoobjavljenim planovima aplikacija Allo, čiji razvoj je ranije ove godine zaustavljen, biće uskoro ugašena. Najbolje iz nje biće primenjeno na aplikaciju Messages, na čiji će se razvoj Google značajnije koncentrisati. Messages će tako dobiti pametne odgovore, podršku za GIF-ove i web verziju, a Allo, koji je sve to imao, odlazi u večna lovišta nakon marta sledeće godine.

Kad je reč o video pozivima, Google će nastaviti sa razvojem za to namenjene aplikacije Duo koja beleži dobre rezultate na Android-u ali i iOS-u.

Aplikacija Hangouts, kao što znamo, takođe više neće biti u fokusu razvojnih timova. Do daljnjega će ipak ostati u funkciji ali neće dobijati nadogradnje i nove opcije. Umesto toga Google će se orijentisati na njene verzije Hangouts Meet i Hangouts Chat, namenjene poslovnim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.