Instagram jučerašnjom nadogradnjom razljutio korisnike


Tokom jučerašnjeg poslepodneva i večeri na društvenim mrežama i forumima glavna je tema bio Instagram, odnosno njegova nadogradnja mobilne aplikacije koja se, navodno neplanirano, našla na raspolaganju korisnicima. Priča je počela tako što je redovna nadogradnja Instagram-ove aplikacije promenila način kako se kroz tu društvenu mrežu "scrolluje".

Umesto standardnog klizanja po ekranu prema gore kako bi se učitao i prikazao dodatni sadržaj, nove verzija aplikacije zahtevala je od korisnika da tapkaju uz levu ili desnu ivicu ekrana kako bi "listali" kroz objave – otprilike onako kako se gledaju "Stories".

Ovakvo "horizontalno scrollovanje" kroz Instagram izazvalo je neviđenu reakciju korisnika. Neki su se odmah zavetovali da će Instagram obrisati, drugi su tražili način da se vrate na staro, dok su oni najekstremniji izražavali svoj bes putem Twittera i drugih platformi tvrdeći kako im je "uništen život", da je ova nadogradnja "nešto najgore na svetu", i slično.

U Instagram-u su odmah reagovali i povukli nadogradnju. Službeno objašnjenje koje su ponudili kaže kako je bila reč o grešci zbog koje su neki korisnici dobili "horizontalni feed" umesto vertikalnoga. Međutim, mnogi koji živote provode na ovoj društvenoj mreži već su izrazili bojazan da će nekad u budućnosti Instagram zaista preći na ovaj novi način rada, što je ponovno izazvalo histeriju.

Ipak, za sada je sve vraćeno na staro pa svi zavisnici o Instagram-u mogu mirno da spavaju, barem do neke sledeće velike nadogradnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.