iPhone XR činio 32% svih prodatih iPhone-a tokom prvog meseca na tržištu


Kompanija Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) u svom novom izveštaju istražila je poziciju Apple-ovih iPhone-a na tržištu pametnih telefona, što je odnedavno nešto teži zadatak s obzirom da kompanija iz Cupertina više ne objavljuje broj prodanih iPhone-a.

CIRP-ovo istraživanje rađeno je na bazi od 165 ispitanika u SAD-u u periodu od 30 dana nakon početka prodaje iPhone XR modela 26. oktobra ove godine.

Što se tiče CIRP-ovih podataka, iPhone XR čini 32% udela u ukupnom broju prodatih iPhone mobilnih uređaja u prvom mesecu od svog dolaska na tržište. Modeli iPhone XS i iPhone XS Max zajedno imaju 35% udela u ukupnom broju prodatih iPhone-a.

U istom izveđtaju ističe se kako se 82% korisnika odlučilo na nadogradnju na nove iPhone uređaje, dok se 16% korisnika starijih iPhone uređaja odlučilo na nadogradnju na nove Android uređaje. Za poređenje, tokom 2017. godine 86% korisnika je prešlo na neki od novijih iPhone-a, dok se 11% korisnika prebacilo na Android uređaje.

Apple-ovi iPhone-i iz 2017. godine bili su zaslužni za 69% od ukupnog Apple-ovog tržišnog udela, dok su ovogodišnji modeli zaslužni za 65% od Apple-ovog ukupnog tržišnog udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.