Novi Edge će podržavati i Chrome-ove ekstenzije


Prošle nedelje smo saznali kako će Microsoft odbaciti sopstveni engine EdgeHTML i svoj broser Edge tokom sledećih godinu dana prebaciti na Google-ovu platformu Chromium. Ova najava uzburkala je duhove, neke je oduševila a neke, poput Mozille, i ne, no verovatno najbolju vest što se tiče Edge-a Microsoft nije napisao u službenoj najavi.

Tek smo putem Reddita doznali kako će novi, na Chromium-u zasnovani Microsoft Edge ubuduće podržavati i ekstenzije napisane za Google Chrome. Na račun toga Microsoft neće kompromitovati podršku za svoje tehnologije i aplikacije, pa će Edge podržavati i sve verzije UWP (Universal Windows Platform) i PWA (Progressive Web Apps) aplikacija kao i do sada. Osim putem službene prodavnice aplikacija PWA aplikacije biće moguće instalirati i kroz sam browser, poručili su iz Microsoft-a.

Ali, sve je najviše ipak obradovala činjenica o podržavanju brojnih ekstenzija i dodataka izrađenih za Chrome, jer će tako biti mnogo lakše "skakati" među browserima bez da se gubi išta od njihovih funkcionalnosti. Kyle Alden, vođa projekta Edge, potvrdio je i kako bi browser u novom obliku trebao da stigne na sve Microsoft-ove uređaje, što implicira i Xbox One, a možda i HoloLens.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.