Oppo predstavio svog sopstvenog glasovnog asistenta


Kineska kompanija Oppo pridružila se listi kompanija koje razviju i imaju u ponudi svoje sopstvene virtualne asistente. Novi asistent pod imenom Breeno kompanija je predstavila za vreme svoje konferencije namenjene najviše developerima za mobilne uređaje.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji Breeno je u skladu izvršiti korisničke zahteve na osnovu aktivnosti koje se izvode u određenom trenutku i mesta gde se te aktivnosti događaju (multimodalna prirodna interakcija). Jedan od primera može biti kada se asistent aktivira na aerodromu, tada se na ekranu prikazuju informacije o predstojećim letovima.

Uz sam asistent vežu se tri pojma a to su hardver, integracija i interakcija. Hardver gde bi Breeno trebao da bude dostupan podrazumeva IoT, nosive uređaje, automobile sa velikim naglaskom na nove 5G tehnologije.

Integracija uključuje preporuke, ad hoc preporuke i savete koje Breeno daje korisniku, dok interakcija uključuje prirodnu komunikaciju sa korisnikom putem teksta, gesti, glasa te nešto što su u kineskoj kompaniji definisali kao "emocije".

Breeno je razvijen kako bi se optimalno integrisao u postojeći Oppoovo ColorOS 6.0 intefejs.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.