Policija u Londonu testira tehnologiju za prepoznavanje lica


Londonska policija MPS (Metropolitan Police Service's) objavila je da započinje da testira tehnologiju za prepoznavanje lica u četvrtima Soho, Piccadilly Circus i Leicester Square. Policija navodi da će testiranje provoditi policajci u službenim odorama uz jasno istaknuta obaveštenja i postere kojima će informisati javnost u tim područijima.

Britanske grupe koje se bave očuvanjem privatnosti već su uložile protest i smatraju da je to početak policijskog "big brother" nadzora stanovništva, ali londonska policija kaže da se tehnologija testira isključivo s ciljem smanjenja kriminala u tim područijima sa specijalnim fokusom na nasilno ponašanje, a sva lica koja se nalaze u bazi policije i koja će AI tražiti među prolaznicima su tražene osobe, osumnjičenici za razna kaznena dela, što znači da policija navodno ne poseduje baze sa licima "običnih" građana.

Grupe za očuvanje privatnosti boje se da se u bazi nalaze i lica koja nisu kriminalci već aktivisti raznih građanskih skupina, kao što je to slučaj u Kini i nekim drugim manje demokratskim državama u kojima se koristi ova tehnologija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.