Predstavljen Huawei Nova 4 smartphone sa rupom za selfie kameru


Nakon Galaxy A8s modela kompanije Samsung, na tržište stiže još jedan pametni telefon sa rupom u ekranu kružnog oblika u koju se smešta selfie kamera. To je pametni telefon Nova 4 tvrtke Huawei.

Taj mobilni uređaj ističe se upravo po svojoj fotografskoj komponenti. Na tržište, Nova 4 uređaj dolazi u dva modela koji se razlikuju po trostrukoj zadnjoj kameri. Ali prvo treba navesti da se u oba modela 25-megapikselna selfie kamera sa otvorom blende f/2.0 nalazi u pre spomenutoj kružnom otvoru (rupi) u ekranu.

Premium model Nova 4 uređaja dolazi sa trostrukom zadnjom kamerom koja se sastoji od glavnog 48-megapikselnog senzora sa otvorom blende f/1.8, uz kojeg su prisutni po jedan širokougaoni 16-megapikselni senzor sa otvorom blende f/2.2 i 2-megapikselni senzor dubine sa otvorom blende f/2.4. Početni model 48-megapikselnu kameru zamenjuje glavnom 20-megapikselnom kamerom sa otvorom blende f/1.8, dok su ostali senzori identični premium modelu.



Što se tiče ostalih funkcija spominje se 6,4-inčni LCD IPS ekran sa rezolucijom od 2310 x 1080 piksela (FHD+), prošlogodišnji ali i dalje kvalitetan Kirin 970 čip, 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, baterija sa kapacitetom od 3750 mAh (sa podrškom za brzo punjenje) te težina od 172 grama. Operativni sistem biće Android 9.0 Pie u kombinaciji sa EMUI 9.0.1 interfejsom.

Sam telefon biće dostupan u crvenoj, plavoj, beloj i crnoj boji, u Kini početna verzija telefona koštati oko 450 američkih dolara, a premium verzija oko 490 američkih dolara. Huawei Nova 4 pametni telefon bi se uskoro mogao pojaviti i na američkom, a potom i na evropskom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.