Predstavljen Vivo Nex 2 - telefon sa dva ekrana


Vivo Nex 2, uređaj o kojem se zadnjih nedelja intenzivno nagađalo, juče je napokon i službeno predstavljen. Kao što je već poznato, radi se o nasledniku prolećnog modela Vivo Nex, koji je, s obzirom na maksimalno povećanje ekranske površine, problem prednje kamere bio rešio njenim iskakanjem.

Dvojka taj problem rešava elegantnije, i to tako da uopšte nema prednju kameru, već za selfije i video razgovor koristi zadnju uz touchscreen. Prednji ekran (od ivice do ivice) ima dijagonalu 6,4 inča, i to bez zuba i rupice, dok se nazad nalazi 5,5-inčni 16:9 ekran, koji uopšte i nije puno manji od primarnog. Oba su izrađena u AMOLED tehnologiji, a prednji donosi i unutrašnji (in-screen) čitač otisaka prstiju.

Osim za selfije, zadnji ekran donosi i mogućnost upravljanja dok igrate igru, ali je koliko će to u praksi biti korisno, no zanimljivo je da zadnji ekran može da projektuje ono što crtate na prednjem, pa tako nekome može poslati srce ili neku drugu znakovnu poruku.

Ispod haube standardno dolazi Snapdragon 845 i čak 10 GB RAM-a, u kombinaciji sa 128 GB interne memorije. Baterija je u odnosu na prvi Nex smanjena i donosi 3500 mAh kapaciteta sa podrškom za 10W brzo punjenje.

Sistem kamera se sastoji od primarne sa senzorom od 12 megapiksela u kombinaciji s 2 MP senzorom dubine, a tu je i treća kamera s 3D TOF (Time-of-fligft) mogućnostima, a služi i za biometrijsku bezbednost, odnosno otključavanje prepoznavanjem lica. Kamera je ukrašena posebnim svetlećim prstenom koji može da menja boje.

Za sada je teško reći hoće li i ovaj model biti dostupan na evropskom tržištu, ali izvesna mogućnost postoji, budući da je vlasnik Vivo brenda BBK Electronics, najavio skori izlazak na evropsko tržište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.