Samsung patentirao rastegljivu bateriju za buduće savitljive uređaje


Sada je sasvim sigurno da mobilni sa savitljivim ekranima dolaze, i to vrlo brzo, ali šta je s drugim komponentama? Ukoliko ova nova koncepcija uređaja na kraju zaživi, logično je zapitati se u kojem smeru će se nastaviti njihova evolucija.

Jedna od sledećih komponenti koje bi mogle da dođu na red za savijanje je – baterija. Naime, u najnovijoj prijavi američkom patentnom zavodu, Samsung je prijavio patent za rastegljivu bateriju, što može značiti (ali i ne mora) skorašnju ugradnju u konkretne uređaje.

Samsung je pre nekoliko godina već pokazao kako bi savitljiva baterija trebala da izgleda, ali je taj proizvod bio daleko od ugradnje u konkretni uređaj, a kamoli za komercijalnu upotrebu. Ako je suditi po najnovijoj patentnoj prijavi, vrlo je moguće da je ova tehnologija napokon sazrela, i samo je pitanje vremena kad će se naći u konkretnom uređaju.

Biće zanimljivo videti koliki će kapacitet ovakve baterije imati i u kakvim će uređajima uopšte biti primenjive, ali prvo što nam pada na pamet su razni pametni satovi i narukvice, koje bi ovom tehnologijom uvećale autonomiju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.