Samsung predstavio Galaxy A8s - prvi telefon sa rupom u ekranu


Tačno kako što je i bilo najavljeno, Samsung je predstavio telefon Galaxy A8s. Podsetimo, radi se o njihovom prvom telefonu sa Infinity-O ekranom. Shodno tome, Galaxy A8s je i službeno postao prvi telefon na svetu sa rupom u ekranu.

Telefon ima veliki, 6,4-inčni ekran odnosa stranica 19.5:9 i rezolucije 2.340 x 1.080 px. Temelji se na Snapdragon-u 710, a ovisno od modela ima 6 GB ili 8 GB RAM-a. Nezavisno od modela data prostor je isti – 128 GB s mogućnošću naknadnog proširenja pomoću memorijske kartice. Uređaj podržava memorijske kartice formata microSD i maksimalnog kapaciteta do 512 GB.

Galaxy A8s ima ukupno četiri kamere – tri s pozadinske te jednu s prednje strane kućišta. Pozadinske kamere odlikuju se rezolucijama od 24 MP (f/1.7), 10 MP (f/2.4) i 5 MP (f/2.2). Ljubitelji selfija, iste će ubuduće praviti pomoću 24 MP (f/2.0) kamere.



Kako prednju stranu kućišta gotovo u potpunosti prekriva ekran, skener otiska prsta smešten je sa zadnje strane. Ljubitelji muzike u pokretu, posebno oni koji ju praktikuju preko slušalica sa analognim ulazom, s ovim modelom moraće da promene svoje navike. Naime, Galaxy A8s nema 3,5-milimetarski audio port već samo USB-C port kojeg u zadnje vreme sve više proizvođača osim za punjenje baterija koristi i za spajanje slušalica, pa tako i Samsung.



Kad smo kod baterije, njezin kapacitet iznosi 3.400 mAh. Galaxy A8s podržava tehnologiju brzog punjena baterije. Što se softvera tiče, on je malo starijeg datuma – Android 8.1 Oreo. Kao i uvek Samsung je dodao i svoj korisnički interfejs - Experience UI 9.5.

Dimenzije uređaja su 158,4 x 74,9 x 7,4 milimetara, a težina 173 grama. Kupcima će na raspolaganju biti dostupne tri boje kućišta – Blue, Gray i Green. Za sada su prednarudžbine moguće samo za kinesko tržište (do 21. decembra) po za sada nepoznatim cenama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.