TSMC već sprema gradnju fabrike za 3-nanometarske čipove


Kompanija TSMC želi da zadrži poziciju jednog od vodećih proizvođača čipova posebno što se tiče napretka u samoj tehnologiji proizvodnje čipove.

Nakon što je kompanija stekla određenu prednost na tržištu sa svojim 7-nanometarskim proizvodnim procesom (s čipovima kao što su na primer Apple-ov A12 Bionic i Huaweijev Kirin 980), a u pripremi su i 5-nanometarski čipovi. Ali tajvanska kompanija planira da ode i korak dalje, prema pisanju tajvanskog Economic Dailyja, TSMC već sprema i 3-nanometarski proizvodni proces.

Prva fabrika u kojoj će se proizvesti čipovi temeljeni na tom procesu trebala bi da bude izgrađena 2020. ili 2021. godine te bi postala operabilna u periodu između 2022. i 2023. godine.

TSMC navodno namerava da uloži oko 19 milijardi američkih dolara u izgradnju fabrike i pripadajuću opremu koja će poslužiti za proizvodnju 3-nanometarskih čipova, a veliki naglasak će biti stavljen na očuvanje okoline i energetsku efikasnost.

Novo postrojenje biće smešteno u Tainan Parku nedaleko od postrojenja koje proizvodi čipove bazirane na 5-nanometarskom proizvodnom procesu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.