Tumblr zabranjuje sadržaj za odrasle od 17. decembra


Ovih dana događa se kraj jedne ere što se tiče danas manje popularne microblogging platforme, Tumblr-a. Čelništvo platforme je naime odlučilo napraviti zaokret u odnosu na dosadašnji način upotrebe platforme kako bi se privukli potencijalni oglašivači.

Promene se događaju i zbog činjenice da kompanija Oath kao vlasnik Tumblr-a za dugoročni cilj ima približavanje Google-u i Facebook-u što se tiče prihoda od oglašavanja.

Zbog toga će se krenuti u restrikciju i strožu kontrolu sadržaja koji će se u budućnosti moći pojavljivati na toj platformi.

Tumblr je od samih početaka, dakle od osnivanja 2007. godine bio poprilično tolerantan u svezi sadržaja koji se postavlja na platformu, bilo to sadržaj vezan za najnovije filmove ili pak sadržaj koji je namenjen samo punoletnim osobama.

Upravo ovaj potonji sadržaj će počevši od 17. decembra biti zabranjeno postavljati na Tumblr (izuzev onog što u platformi nazivaju "umetničkim fotografijama" i fotografija majki koje doje svoje bebe).

Treba podsetiti da je nedavno Apple uklonio službenu Tumblr aplikaciju sa App Store-a zbog činjenice da je sistem za filtriranje na microblogging propustio da ukloni pedofilski sadržaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.