U 2018. preuzeli smo 113 milijardi aplikacija i na njih potrošili 76 milijardi dolara


Predpraznično sumiranje svega i svačega je u toku, pa tako dolazimo i do podataka o momilnim aplikacijama. Tako je prema podacima kojima raspolaže TechCrunch, tokom 2018. godine preuzeto ukupno 113 milijardi aplikacija, što predstavlja 10-postotno povećanje u odnosu na 2017. godinu.

Na aplikacije koje se plaćaju potrošeno je ukupno 76 milijardi dolara, što predstavlja porast od 20% u odnosu na godinu ranije. Prosečni korisnik smartfona aplikacije je u proseku koristio tri sata dnevno, što je 10-postotno povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Najkorišćenija aplikacija ako izuzmemo igre je Facebook Messenger, a sledi je Facebook i WhatsApp. Kako god okrenete, Zuckerberg vas drži u šaci i tu ste nemoćni, čak i nakon što je prodao vaše podatke i privatne poruke drugim kompanijama.

Najviše rangirana aplikacija po prihodima je Netflix, a sledi je Tinder. Treća je kineska aplikacija za video IQIYI, za koju nikad niste čuli, a četvrta Pandora Music. Od igara najviše prihoda je ostvarila Fate/GrandOrder, a slede je Honour of Kings, Monstrer Strike, Candy Crush i Lineag M, dok je Pokemon Go je završio na sedmom mestu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.