U Q3 2018 sa YouTube-a obrisano 1,6 miliona kanala


Google redovno sa YouTube-a briše kanale i video sadržaj koji krši njihova stroga pravila. U najnovijem izveštaju Google tako navodi kako je samo tokom trećeg kvartala ove godine izbrisao 1,6 miliona kanala (1.667,587) te 50,2 miliona video zapisa.

Budući da nije teško otvoriti YouTube kanal, a i besplatno je, svakim danom se pojavljuje sve više novih kanala od čega dosta njih služi za distribuiranje neprikladnog sadržaja. Putem YouTube-a se tako pokušavaju plasirati i sadržaji koji su ispunjeni lažnim, neželjenim ili pogrešnim informacijama. Takve kanale Google označava kao spam kanale i briše ih zajedno sa njihovim sadržajem.

Ali, YouTube kanal može biti trajno ukinut i u slučaju kada se putem njega ne objavljuje spamerski sadržaj. Dovoljno je da neki kanal unutar 90 dana dobije tri opomene vezano uz kršenje smernica iz Community Guidelines-a. Isti tretman će biti primenjen i na kanal za kojeg se utvrdi da distribuira sadržaj sa ozbiljnim zlostavljanjem (predatorsko ponašanje npr.). Korisnici YouTube kanala bez njega mogu ostati i kada Google utvrdi da je isti kreiran kako bi opetovano kršio smernice servisa. Takvi su kanali obično kreirani kako bi širili malo pre spomenuti spam sadržaj.


Nakon što Google obriše određeni YouTube kanal sa njime trajno nestaje i sav video sadržaj koji se na njemu nalazio. Shodno tome, u trećem kvartalu 2018. godine je kako smo na početku teksta naveli na taj način nestalo i 50,2 miliona video zapisa.

Najveći deo kanala, njih 79,6%, a time i njihov sadržaj je uklonjen zbog spama, obmanjujućeg sadržaja i prevara. Ali, Google je kanale brisao i zbog golotinje ili uopšteno zbog pornografskog sadržaja, a takvih je naloga bilo oko 12,6%. Nažalost Google je morao da reaguje i zbog sadržaja koji je ugrožavao decu (4,5%) te drugih razloga.

Google nije brisao samo kanale i video sadržaj već i neprikladne komentare, njih 224.440,949 tačnije. Detaljnije podatke vezano uz ovu temu možete pronaći ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.