U Twitter-u sumnjaju na organizovano hakovanje


Iz Twitter-a su svoje korisnike izvestili kako su nedavno, tačnije 15. novembra, otkrili bug u svom sistemu koji je zahvatio automatizovane obrasce za pomoć korisnicima. Samo dan kasnije problem je rešen, ali istraga i dalje traje jer su Twitter-ovi stručnjaci za bezbednost uočili neobične aktivnosti.

Naime, problem u sistemu omogućio je napadačima da otkriju pozivni broj države uz koje dolazi pojedini korisnik Twittera-, u slučajevima kada je broj telefona povezan sa nalogom na toj društvenoj mreži. Ali, istraga tog problema pronašla je nešto drugo – na sistem pomoći korisnicima kojima je nalog iz bilo kojeg razloga zaključan stiglo je neuobičajeno mnogo upita sa IP adresa iz Kine i Saudijske Arabije. Upravo taj sistem pomoći imao je spomenuti bug, pa u Twitter-u sumnjaju kako su događaji povezani.

Iako još uvek ne mogu potvrditi o čemu je točno reč, Twitter-ovi stručnjaci opravdano sumnjaju da su otkrili tragove pokušaja hakovanja svoje mreže od strane hakera koje plaćaju vlasti navedenih zemalja. Što se tiče bezbednosti i privatnosti korisničkih podataka, iz kompanije kažu kako nema razloga za brigu. Uprkos tome, deonica im je na berzi nakon objave ove informacije izgubila oko 7% vrednosti, a istraga se nastavlja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.