Uskoro se zatvara Cydia Store, prodavnica aplikacija i alata za jailbreakovane iOS uređaje


Putem Reddit-a, službeni osnivač alternativne prodavnice iOS aplikacija Cydia Store, Jay Freeman znan i pod nadimku "Saurik", objavio je vest koja će rastužiti mnogobrojne fanove same alternativne prodavnice kao i jailbreaka.

Saurik je odlučio službeno i trajno da zatvori Cydia Store, odnosno taj postupak znatno ubrza u odnosu na ranije planove zbog navodnog buga u samoj prodavnici, on se tiče procesa plaćanja unutar same prodavnice koji potencijalno može dovesti do curenja osetljivih podataka.

Od sada je moguće sa Cydia Storea preuzeti samo besplatne aplikacije i modifikacije te prethodno već kupljene aplikacije, modifikacije i alate, dok je plan uskoro u potpunosti zatvoriti čitav Cydia Store.

Ova alternativna i neslužbena prodavnica iOS aplikacija pojavila se u martu 2009. godine, a omogućila je vlasnicima jailbreakovanih iOS uređaja (postupak kojim se uklanjaju ograničenja koje je Apple postavio na svoje uređaje) da na njih instaliraju neslužbene aplikacije koje nisu odobrene od strane kompanije iz Cupertina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.