AMD pravi novi procesor za PlayStation 5


Najnovija glasina koja kruži internetom govori da će Microsoft-ove i Sony-jeve konzole ponovno pokretati AMD-ovi čipovi, konkretno novi APU na kojem AMD već radi, a "leaker" TUM_APISAK koji je već nekoliko puta uspeo da dođe do ekskluzivnih informacija iz velikih kompanija, kaže da PlayStation 5 nosi kodno ime Gonzalo i da dolazi sa procesorom Ryzen 3 generacije koji će imati 7nm Zen 2 CPU jezgra i nadolazeću Navi grafiku.

APU će navodno koristiti 8 procesorskih jezgara koja će raditi na taktovima između 1 GHz i 3,2 GHz. Što se grafike tiče, AMD Gonzalo će posedovati Navi 10 Lite grafiku, čiji će GPU raditi na taktu od 1 GHz.

Puno toga će biti jasnije kada AMD predstavi svoju dugo očekivanu Navi grafiku, a mi nekako imamo osećaj da bi ove informacije mogle da budu istinite jer dolaze iz brojnih izvora.

Ukoliko je sve ovo tačno, moglo bi se reći da novi PlayStation neće biti puno jači od srednje klase PC računara u vreme kada izađe, iako direktna poređenja nisa moguće, jer postoje velike razlike između arhitektura PC-a i konzola.

U svakom slučaju nije teško zaključiti da će PS5 biti namenjen za 4K igranje na 60 FPS i da će imati poboljšane VR mogućnosti, pa je za očekivati i nove PSVR 2 naočare koje će imati nešto veću rezoluciju koja će se moći puno bolje nositi sa današnjim high-end VR hedsetovima poput Vive-a i Rift-a.

Najavu novih PlayStation i Xbox konzola očekujemo ove godine, recimo 11. juna 2019. na E3 sajmu u Los Angelesu, a u prodaju bi mogle stići tačno godinu dana kasnije, u junu 2020.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.