Apple i ove godine planira da predstavi tri modela iPhone-a


Pre nekoliko dana su se na društvenim mrežama pojavili prvi renderi novih iPhone-a za koje je gotovo jednoglasna kritika javnosti bila da su – ružni, primarno zbog nezgrapno izbočenog velikog kvadratnog prostora za trostruku kameru i blic. U međuvremenu razni su izvori potvrdili kako bi ovogodišnji iPhone-i zaista mogli tako da izgledaju, ali, nasreću, ne svi.

Apple bi, prema najsvežijim informacijama, na jesen trebao ponovno da predstavi tri modela iPhone-a, što bi značilo da će XS, XS Max i XR dobiti direktne naslednike. Ovogodišnji nasljednik modela XS trebao bi da ostane na dve zadnje kamere i blicu postavljenima isto kao i do sada. Nova iteracija jeftinijeg, XR, modela, dobiće drugu kameru pa će nazad izgledati gotovo jednako kao i XS linija.

Dijagonale ekrana na svim će modelima ostati iste kao i do sada, a notch će na svima biti donekle smanjen.

Jedina "rugoba" među iPhone-ima biće, verovatno, najveći i najskuplji model, naslednik prošlogodišnjeg XS Max-a. On će jedini, kako sada stvari stoje, dobiti ogromnu kvadratnu izbočinu za trostruku zadnju kameru. Dobro upućeni izvori iz industrije kažu da bi te tri kamere trebale proširiti mogućnosti snimanja jer će imati raspon od ultraširokog ugla, preko 2x pa sve do 3x optičkog zuma.

Trostruki sistem kamera trebao bi, osim zumiranja, novim iPhone-ima omogućiti i bolji "osećaj" za 3D prostor za napredno i preciznije korištenje AR aplikacija, kao i unapređene mogućnosti snimanja fotografija i videa u uslovima slabijeg osvetljenja.

Kad je reč o modelu XR, njegova ovogodišnja verzija bi mogla da bude poslednja u kojoj će Apple na jednom iPhoneu nuditi LCD ekran. Od 2020. godine na dalje Apple bi trebao, po ovim informacijama, proizvoditi samo telefone sa OLED ekranima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.