Apple je prošle godine zamenio 11 miliona baterija, deset puta više nego inače


Procurele informacije sa sastanka na kojem su navodno morali da učestvuju svi najvažniji Apple-ovci, kažu da je kompanija tokom 2018. zamenia 10 puta više iPhone baterija nego što to inače čine u godinu dana.

Apple zapravo nije bio ni svestan koliku su štetu sebi naneli onim skandalom, kojeu su odlučili popraviti povoljnijom zamenom baterija dok u prodaju nisu krenuli iPhone Xs, Xs Max i iPhone Xr.

Naime, tek tada kad se prodaja novih iPhone-a pokazala ispod njihovih očekivanja su shvatili koliko je zapravo korisnika iPhone-a umesto da posegnu za novim za 29$ zamenilo bateriju u svom starom iPhone-u.

Da podsetimo, Apple je kako bi smanjio bes korisnika zbog afere usporavanja iPhone-a sa dotrajalim baterijama poznate kao #batterygate, cenu izmene baterije sa 79$ spustio na 29$, ne očekujući tako veliki interes. Inače u godini dana po standardnoj ceni od 79$ zamene 1-2 miliona baterija na globalnom nivou, a tokom 2018. i trajanja te iskupničke akcije, zamenili su čak 11 miliona baterija ili praktično deset puta više.

Za mnoge je posve logično bilo za 29 dolara (što je u Srbiji čak 5.090 dinara, verovano jer smo mi najbogatiji) vrate svoj stari, ali i dalje dobar iPhone 6s ili iPhone 7 u život.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.