Da li bi držali ključ od stana u oblaku?


Na CES-u je svoju promociju imala i kompanija Hillman Group koja je predstavila svoje rešenje za backup i izradu rezervnih ključeva pod nazivom KeyHero. Sistem funkcioniše tako da vam KeyHero precizno skenira i uploaduje besplatno ključ u oblak, pa ukoliko izgubite originalni ključ, možete napraviti novi u jednom od partnerskih prodavnica.

Iako nekako nismo previše skloni ideji da svoje ključeve uploadujemo u oblak, Hillman Group uverava da je sistem siguran, jer se ključ enkriptuje i povezuje sa vašim brojem telefona ili e-mail adresom, što znači da do datoteke za izradu kopije možete doći samo putem iOS aplikacije koju ćete pokrenuti kada dođete u radionicu za izradu ključeva. Kako bi sigurnost bila još veća, zaposleni u radionici će morati da kreiraju jedinstveni kod od sedam brojeva koji ćete trebati da ukucate u aplikaciju pre nego što će se slika otključati za izradu ključa. Aplikacija je besplatna i može se preuzeti ovde, ali moći ćete je koristiti samo ako živite u Americi.

Hillman Group trenutno razvija mrežu partnera u SAD-u kod kojih će korisnici moći da koriste KeyHero sistem, a za sada nije poznato hoće li uslugu proširiti na druge dlove sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.