Deljenje naloga za streaming servise uskoro će postati teže


Korisnici poznatih online servisa za streamovanje video sadržaja i muzike imaju običaj da se skupe i onda zajedno koristite jedan jedini nalog kako bi gledali tamo dostupan sadržaj.

Pružaoci usluga online streaminga imaju pakete koji omogućavaju deljenje jednog naloga na više korisnika te su do sada bili veoma tolerantni što se tiče upotrebe jednog naloga izvan okvira pojedinačnog domaćinstva, ali sada kada su prikupili određenu bazu korisnika to bi se moglo promeniti jer prolaskom vremena takva politika može postati prepreka prema rastu servisa, odnosno uzrok smanjenja zarade.

Tu uskače britanska kompanija Synamedia koja je na ovogodišnjem CES-u predstavila uslugu Credential Sharing Insight koja koristi mašinsko učenje da bi prošla kroz veliku količinu podataka s ciljem identifikacije anomalija i ponašanja korisnika koja bi kompanijama mogla da pomogne u identifikaciji takve vrste deljenja naloga.

Poseban naglasak je stavljen na lokacije sa kojih se prijavljuje na pojedine korisničke naloge, vreme kada se servisi za streamanje koriste, kakav sadržaj se prati putem servisa te koji uređaji se koriste pri praćenju sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.