HMD testira Android Pie za Nokije 3.1 Plus, 5 i 6


HMD je još sredinom avgusta prošle godine obećao kako će sve Nokije dobiti nadogradnju na Android Pie. Ali, kako se dolazak nadogradnje malo odužio krenula su i razna nagađanja kako HMD namerno odugovlači sa izdavanjem Android-a Pie za starije uređaje kako bi povećao prodaju novih tokom novogodišnjih blagdana. Ali, takve je navode HMD spremno odbacio izjavom kako će nadogradnja biti na Android Pie biti izdata onda kada završe sa rigoroznim proverama kvaliteta.

Željenu nadogradnju uskoro bi trebala da dobiju tri modela iz srednjeg segmenta – Nokia 3.1 Plus te Nokije 5 i 6. Tako se barem da naslutiti iz Geekbench-ovih podataka koji je navedene modele ovih dana uneo u svoju bazu podataka, a koji su testirani pod Android-om 9.0 Pie.

Nokia 3.1 Plus testirana je pod najnovijom verzijom Androida 18. januara, a Nokije 5 i 6 - 15. januara i 12. januara 2019. godine. Zahvaljujući Geekbenchu poznat je i ukupan broj osvojenih bodova u Single i Multi Core testovima.

Nokia 3.1 Plus osvojila je 833 boda u Single-Core i 3.516 bodova u Multi-Core testovima. Gotovo dve godine stare Nokije 5 i 6 osvojile su po 648 i 665 bodova u Single-Core testovima te po 2.430 i 2.490 bodova u Multi-Core testovima.

Kao i uvek, Android 9.0 Pie je i na ove uređaje doneo nešto bolje performanse. Tačan datum izdavanja Android 9.0 Pie nadogradnje za ove uređaje nije poznat, ali, verujemo kako neće biti potrebno još dugo čekati tim više što su neke starije Nokije poput Nokije 8.1 Sirocco već dobile nadogradnju početkom ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.