HTC predstavio Vive Cosmos headset

HTC je na CES-u predstavio novi VR headset pod nazivom Vive Cosmos, koji nije namenjen profesionalcima i korisnicima dubljeg džepa kao postojeći Vive headsetovi, već "običnom puku", odnosno korisnicima koji žele da uživaju u VR igranju i korišćenju VR aplikacija bez da dođu na ivicu bankrota.

Mada tehnički detalji vezani uz novi headset još nisu poznati, HTC kaže da ćete uz Cosmos igrati video igre i uživati u novim "društvenim iskustvima" te ga koristiti na HTC-ovom novom servisu za igranje putem pretplate pod nazivom Viveport Infinity.



Ono što se za sada zna o Cosmos-u je da poseduje bočno postavljene kamere i drugu generaciju kontrolera koji deluje vrlo nalik onom koji je Oculus napravio za Rift. HTC kaže da Cosmos-u neće trebati nikakvi senzori za rad, što znači da će kamere sa prednje i bočne strane biti zadužene za prostorno praćenje. Čini se kako postoji mogućnost da ga osim na PC spajate i na pametni telefon, kao što se može naslutiti u ovom videu.



Što se tiče novo predstavljenog servisa Viveport Infinity, on će vam omogućiti da počevši od "Vive Day-a", koji se obeležava 5. aprila 2019, preuzimate i igrate više od 500 VR naslova koji se nalaze u bazi bez ikakvih ograničenja. HTC kaže da će ovaj model neograničene pretplate pružiti članovima uštedu više hiljada dolara na VR sadržajima, ali za sada još ne kažu koliko će iznositi mesečna pretplata.

HTC je na sajmu predstavio i novu verziju Vive Pro headseta koja poseduje integrisan sistem praćenja oka Vive Pro Eye, što znači da ćete igrama i sadržajima moći upravljati pogledom. HTC-ovo praćenje očiju već je integrisano u jednu bejzbol simulaciju, odnosno igru "MLB Home Run Derby VR" te omogućuje korisnicima potpunu kontrolu menija bez tradicionalnog kontrolera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.