Huawei na P30 vraća 3,5 mm jack za slušalice?


U javnost su putem leakea Onleaks procureli prvi renderi i video zapis na kojima se, navodno, nalazi ovogodišnji predstavnik Huawei-jeve flagship linije – Huawei P30. Naslednik popularnog modela P20 donosi zadnju površinu sa prelivanjem boja, kao i kod prošlog modela. Najavljene karakteristike poput kamere od 38 megapiksela, 5x optičkog zuma, 24 MP selfie kamere i Kirin 980 SoC takođe ostaju na nivou spekulacija, ali su manje-više očekivane inkrementalne nadogradnje.

Sa zadnje su strane budućeg uređaja vidljive tri kamere, dvostruki LED blic, ali neke stvari pomalo iznenađuju. Kao prvo, na ovim se slikama i videu ne vidi čitač otiska prsta pa se može pretpostaviti da će ga Huawei u modelu P30 ugraditi ispod ekrana. Isti je, usput budi rečeno, predviđen da će meriti 6 inča dijagonale.

Ali, možda najveće iznenađenje smešteno je na dodnjoj ivici Huawei-ja P30. Uz USB-C jack na renderima i videu ističe se gotovo pa relikt prošlosti – analogni audio priključak za slušalice. Za nešto što je do pre koju godinu bio neizostavni deo svakog telefona, gotovo je neverovatno da se sada ističe kao neobičan dodatak. Apple-ova "hrabrost" kada su isti izbacili uhvatila je zamah pa je u poslednje vreme, pogotovo na flagshipima, nemoguće pronaći ovaj utor.

Ako je verovati vrlo ranim informacijama iz neslužbenih izvora, tokom ove godine bi se Huawei mogao odvažiti na taj potez i vratiti 3,5-milimetarski jack na svoj P30.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.