iPhone i AirPods mogu da se koriste kao prislušni uređaj


Jedan je Amerikanac iz Houstona na Twitter-u objavio zanimljivu funkciju za koju mnogi nisu znali da postoji unutar iOS-a, a njegov se tvit u vrlo kratkom roku viralno proširio Internetom. Izvesni tviteraš Arnold otkrio je, naime, da se iPhone u kombinaciji sa Apple-ovim bežičnim slušalicama AirPods, može koristiti kao prisluškivač. Ali ne onako kako biste na prvu pomislili – da vas putem njega prisluškuju špijunske agencije – već na način da korišćenjem ovih uređaja vi možete prisluškivati nekog drugog.

Cela se stvar vrti oko mogućnosti AirPods slušalica da služe kao pomagalo ljudima slabijeg ili oštećenog sluha. Funkcija se naziva "Live Listen" i lako se može uključiti u podešavanjima, kako je na Arnoldovoj objavi i prikazano. Tada iPhone postaje mikrofon (reklo bi se – pretvara se u uho), te sve što njime "čuje" prenosi do povezanih bežičnih slušalica.




Sasvim je jasno da osim kao "slušni aparat" kombinacija AirPods-a i iPhone-a može poslužiti i da kroz slušalice čujete što se događa tamo gde vam je telefon, sve dok ste unutar dosega Bluetooth veze. Uključite "Live Listen", mobilni ostavite na mestu gde želite da hvatate zvukove, i udaljite se sa slušalicama u ušima na bezbednu udaljenost – i to je to, prisluškivač je postavljen.

Neki su već sugerisali da ovakva aktivnost možda i nije sasvim legalna, ali i da bi se mogla upotrebiti za razne druge ne baš moralne ili legalne aktivnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.