iPhone XI možda i ne bude toliko ružan


Nedavne glasine o iPhone-u XI otkrile su kako netko unutar Apple-ovog dizajnerskog tima ima čudan ukus za lepo. Naime, prema prvim renderima koji su početkom godine počeli da kruže Internetom iPhone XI bi trebao da dobije poveću kvadratnu grbu na svojim leđima unutar koje Apple navodno namerava da smesti tri kamere i jedan blic.

Iako grba sama po sebi nije sporna, jer sličnu ima i Huawei-jev Mate 20 Pro, njena lokacija jeset. Prema neslužbenim renderima ista bi se trebala nalaziti na istom mestu gdje su i kamere na aktuelnim iPhone-ima, gornji levi ugao. Time bi iPhone XI ozbiljno konkurisao za naslov najružnijeg iPhone-a ikada.



Ali, čini se kako do toga možda neće doći te da su prvi renderi bili tek probni balon kako bi se bez previše štete videlo kako potencijalni kupci doživljavaju takav dizajn. Prošla godina u kojoj je Apple morao u više navrata smanjivati proizvodnju novih iPhone-a pokazala je kako njihovim kupcima više nije dovoljno da je to samo uređaj sa znakom jabuke, već da za svoj novac žele više.

Na novim renderima koje je objavio dosta pouzdan izvor @OnLeaks u saradnji sa @CompareRaja vidi se nešto bolji dizajn. Umesto veće kvadratne grbe, jedan od ovogodišnjih iPhone-a trebao bi da dobije isti dizajn okvira oko kamera kakav imaju i iPhone 7 i 8 Plus, samo što je zarotiran za 90 stepeni i smešten centralno u odnosu na gornju ivicu kućišta.



Renderi također pokazuju kako je ideja o tri zadnje kamere i dalje prisutna. No, ovog puta je blic smešten u sredinu i podseća na krug, što znači kako bi trebala ići oko centralne kamere. Ako se renderi pokažu verodostojnima čini se kako je Apple ove godine odlučio da ide i sa manjim notchem, što nije idealno rešenje, ali je svakako korak napred u odnosu na aktuelne modele.

Kao i uvek do sada dok Apple ne održi službeno predstavljanje iPhone-a XI (septembar 2019. godine) sve navedeno smatrajte isključivo glasinama i probnim balonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.