Još samo godinu dana besplatne podrške za Windows 7


Windows 7, gotovo deset godina stari operativni sistem, do nedavno je bio i najkorišćeniji desktop OS na svetu. Nedavno ga je prestigla "desetka", ali Windows 7 i dalje se ne da tako lako. Po svim relevantnim statistikama on je drugi najpopularniji OS i instaliran je na više od jedne trećine svih računara u svetu. Uprkos tome, kraj službene Microsoft-ove podrške za "sedmicu" već je na vidiku.

Još ranije u Redmondu su odlučili kako će podršku za Windows 7 u obliku zakrpa i nadogradnji pružati do 2020. godine. Ono što se nekada činilo dalekim došlo je relativno blizu – zadnji dan, naime, do kada će Microsoft službeno besplatno podržavati Windowse 7 biće za godinu dana. Tačnije, zadnji dan podrške biće 14. januara 2020. godine.

Oni koji će hteti i moći da plaćaju, mogu očekivati da će bezbednosne zakrpe za svoj omiljeni OS dobivjati čak do 2023. godine. Naplatna usluga podrške za Windows 7 namenjena je poslovnim korisnicima i velikim sistemima, a pretplata će se obračunavati mesečno prema broju računara na kojima je "sedmica" instalirana.

Svi ostali, privatni korisnici i oni koji ne misle da Microsoft-u plažaju pretplatu za ovaj OS, imaju još godinu dana da svoj sistem nadograde na Windows 10. Nakon 14. januara sledeće godine Windows 7 biće i dalje moguće aktivirati i koristiti, ali bez najnovijih bezbednosnih zakrpa što računar izlaže rizicima, poručuju iz Microsoft-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.