LOL je Facebook-ov pokušaj da zadrži mlađe korisnike


Mladi korisnici već godinama napuštaju Facebook i okreću se servisima poput Snapchat-a, TikTok-a i sličnih. Kako bi zaustavili odliv korisnika u ovoj društvenoj mreži već su pokušali sa nekoliko novih usluga i aplikacija namenjenih isključivo "Snapchat generaciji", ali do sada se ti eksperimenti nisu pokazali kao uspešni. Ali, to nije zaustavilo Zuckerberg-ovu ekipu da pokuša još jednom.

Novi servis na kojem potajno rade u Facebook-u naziva se LOL, što sugeriše da će biti namenjen zabavnim sadržajima. Prve informacije govore da bi ovaj servis trebao postati platforma za postavljanje popularnih internet "meme"-ova organiziranih po kategorijama, kao i kratkih videa i gif animacija. LOL je trenutačno u fazi privatnog beta testiranja kod manjeg broja srednjoškolaca.

Za sada je ovaj način razmene zabavnih sadržaja integriran u Facebook-ovu primarnu mobilnu aplikaciju i njenu sekciju "Watch". Zavisno od rezultata testiranja u kompaniji će odlučiti hoće li LOL ostati unutar Facebook-a ili će biti lansiran kao posebna aplikacija – ali pre svega, hoće li uopšte ikada i zaživeti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.