Meizu Zero, prvi telefon bez tipki, ulaza i zvučnika


Iako se mislilo da će Vivo biti prvi proizvođač telefona u svetu koji će predstaviti telefon bez ijedne fizičke tipke i ulaza to je juče ipak postao Meizu. Njihov telefon prigodnog naziva – Zero nema tipki, ulaza pa čak ni klasičnog zvučnika kako bi se izbegli bilo kakvi otvori sa prednje strane.

Meizu Zero opremljen je sa 5,99-inčnim AMOLED ekranom (2.160 x 1.080 px) sa mSound 2.0 tehnologijom koja pomoću piezoelektričnog pretvarača smeštenog ispod ekrana proizvodi zvuk i pretvara ekran u zvučnik. Unutar ekrana našlo se mesta i za in-display skener otiska prsta.



Kako Meizu Zero nema niti jedan otvor na sebi, nije moguće spojiti telefon na punjač preko kabla, već se njegova baterija puni isključivo bežično (18W). Iz istog razloga nije moguće umetnuti klasične SIM kartice već Zero koristi eSIM.

Umesto fizičkih tipki Zero koristi bočne panele osetljive na dodir koji pomoću mEngine-a 2.0 prepoznaju šta koristi želi – uključiti/isključiti uređaj ili pojačati/stišati glasnoću zvuka. Kako se korisnici ne bi svađali koji je konektor bolji za slušalice – USB-C ili 3,5mm audio port, Meizu je izbacio oba te se slušalice mogu spojiti sa telefonom isključivo bežično, preko Bluetooth-a (5.0).



Meizu Zero ima ukupno tri kamere – jednu sa prednje strane za snimanje selfija rezolucije 20 MP te dve pozadinske rezolucije 12 MP (Sony IMX380) i 20 MP (Sony IMX350 AI) koje su namenjene za snimanje ostalih fotografija i video zapisa.

Prema izvoru, Meizu Zero temelji se na Snapdragon-u 845 uz kojeg dolazi i grafika Adreno 630. Od boja kupci će moći da biraju između crne i bele boje Unibody 3D kućišta. Meizu Zero ima IP68 sertifikat i pod vodom može bez problema provesti do 30 minuta. Ostale specifikacije poput količine radne i data memorije trenutno nisu poznate, kao ni vreme dolaska na tržite ni cena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.