Microsoft se bori protiv lažnih vesti i na mobilnim uređajima


Kako bi ih obranili od lažnih vesti, Microsoft je korisnicima svog mobilnog browsera Edge na Android-u i iOS-u ponudio mogućnost uključivanja dodatka NewsGuard.

Sam dodatak, prema The Guardian-u, mora da bude uključen unutar korisničkih podešavanja samog browsera. Nakon što ga korisnik uključi, Edge će u adresnoj traci prikazivati malu ikonu štita koja će biti zelena ako je reč o portalu za kojeg NewsGuard smatra da prenosi istinite vesti ili crvena ako je reč o portalu koji prenosi lažne vesti. Na stranicama koje nisu proverene prikazivaće se štit sive boje.

NewsGuard ne štiti korisnike od phishinga ili da ih upozori na zlonamerni sadržaj, već je njegova primarna namena pomoći korisniku pri sagledavanju vesti i izvora u potpunosti. Ugrađivanje tog dodatka u mobilnu verziju je proaktivan korak jer druge verzije taj dodatak mogu preuzeti samo s baze dodataka.

Mobilna verzija, s druge strane, taj dodatak ima ugrađen, ali on nije automatski i uključen. Za uključivanje, potrebno je pristupiti podešavanjima (Settings) te putem opcije News rating uključiti NewsGuard.

Važno je napomenuti kako Edge ima ugrađen i dodatak Adblock Plus kojeg je moguće uključiti putem opcije Content blockers.

Kako bi se NewsGuard koristio na mobilnom uređaju potrebno je preuzeti browser Edge, uključiti dodatak te postaviti Edge kao zadati browser.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.