Microsoft Windows Lite bez Live Tiles pločica


Microsoft već neko vreme navodno radi na posebnoj laganijoj verziji operativnog sistema Windows 10 koja je zamišljena kao direktna konkurencija Google-ovom Chrome OS-u.

Microsoft Windows Lite će navodno na tržište doći bez Live Tiles pločica na meniju Start, koje bi u slučaju Lite verzije Windows-a trebale da budu statične. Live Tiles pločice su opcija koja se prvi put pojavila unutar operativnog sistema za mobilne uređaje Windows Phone 7, a potom se proširila i na laptop i desktop računare (s dolaskom operativnog sistema Windows 8).

Sam Windows Lite baziraće se na Windows Core OS-u, ali sa dosta drugačijim izgledom, a postoji mogućnost da u svom imenu uopšte ni neće imati reč Windows, kako ga korisnici nebi povezali s neuspešnim projektima kao što je Windows RT.

Takođe, radi se o sistemu koji će biti jednako kompatibilan kako sa x86 tako i sa ARM procesorima. Ističe se i mogućnost pokretanja Windows UWP i Progressive Web App aplikacija, ali ne i klasičnih Win32 aplikacija. Interno Microsoft-ovo kodno ime čitavog interfejsa navodno je Webshell.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.