Mozilla polako počinje sa gašenjem podrške za Flash u Firefox-u


Već je poznato kako će i sama kompanija Adobe sledeće godine ukinuti podršku za Flash, a to polako čine i kompanije koje stoje iza softvera koji još uvek podržava Flash. Tako i Mozilla polako kreće u gašenje podrške za Flash unutar svog internet browsera Firefox.

Firefox još od 2015. godine blokira Flash porukom na ekranu u kojoj su korisnici upitani žele li aktivirati Flash za tu specifičnu stranicu. Prema pisanju internet stranice GHacks, dolaskom verzije browsera Firefox 69 prvo u Nightly, pa u beta pa u stabilnoj verziji (koja se očekuje u septembru ove godine) Flash će biti blokiran prema zadatim podešavanjima te će biti potrebna intervencija korisnika kako bi se on ponovno aktivirao.

Na početku sledeće godine nove verzije Firefox-a više neće imati podršku za Adobe-ov Flash plugin. Od 2021. godine Mozilla će u potpunosti blokirati Flash unutar Firefox-a zbog isteka službene podrške i manjka bezbednosnih nadogradnji za tu komponentu.

Od Flash-a uskoro nameravaju odustati i druge kompanije kao što su Google i Microsoft koje takođe nameravaju da izbace podršku za tu komponentu iz svojih internet browsera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.