Nokia 2 dobija nadogradnju na Oreo, ali uz pad performansi


HMD Global je nedavno predstavio svoju listu Nokia pametnih telefona koji će dobiti nadogradnju na Android 9.0 Pie. Entry-level pametni telefon Nokia 2 nije se pojavo na toj listi, a razlog objašnjava Juho Sarvikas, glavni direktor za proizvode u toj kompaniji (nakon što je putem društvenih mreža primio mnoštvo pitanja na tu temu).

Potvrdio je kako Nokia 2 neće dobiti nadogradnju na Android Pie, već će biti dostupna samo nadogradnja na Android Oreo (sa originalnog Android Nougata sa kojim telefon dolazi). Zapravo, korisnici će moći izabrati između ostanka na Nougatu ili nadogradnje na Oreo.

Ukoliko svoje telefone nadograde na Oreo, moraće da se suoče sa padom performansi odnosno UI interfejs neće biti tako responzivan kao u slučaju Nougat-a.

Razlog se krije u količini RAM-a ugrađenog u Nokia 2 telefon, a to je 1 GB RAM-a. Google je za telefone sa ovako malom količinom RAM-a namenio platformu Android Go, ali ta platforma se ne može instalirati na Android uređaje koji su na tržište došli sa običnim Android-om (što je slučaj Nokia 2 modela).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.