Oppo prikazao 10x optičko povećanje i novi čitač otisaka prstiju


Skladno najavama, Oppo je juče u Pekingu demonstrirao inovaciju u vidu 10x optičkog povećanja u telefonu. Za razliku od tehnologije 5x povećanja, koja je bila demonstrirana 2017. godine, ova je sada spremna za komercijalnu upotrebu, odnosno masovnu proizvodnju, navode u Oppu.

Tehnologija je prikazana na prototipu smartfona. Sočiva za povećanje su smeštena u kućištu smartfona, dok je za "izlaz" na svetlo zadužena neka vrsta periskopa. Ovakva kamera će na kraju omogućiti zumiranje od ultra širokog do telefoto ugla.

Druga inovacija koju je Oppo predstavio je najnovija generacija čitača otisaka prstiju. Nakon što smo jedno vreme koristili klasični čitač, upoznali smo in-screen, tj. čitač ugrađen u sam ekran. On predstavlja drugu generaciju, ali njegova pozicija je fiksna, što znači da treba dodirnuti tačno određeni deo ekrana.

Najnovije rešenje omogućit će da čitač prepozna otisak prsta bilo gde na površini ekrana, što će dodatno olakšati korištenje uređaja.

Za sada nije poznato koji će uređaj prvi biti opremljen ovim inovacijama, a sama tehnologija će biti prikazana i na MWC-u u Barseloni krajem februara. Za pretpostavku je da će prvi konkretni uređaji opremljeni ovim tehnologijama svetlost dana ugledati na leto i ili u drugoj polovini godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.