Otkrivene gotovo sve funkcije Xiaomi Mi 9 smartphonea


Sve je više glasina o novom Mi 9 pametnom telefonu kineske kompanije Xiaomi. Nakon prošlogodišnjih glasina stižu i nove sa microblogging platforme Weibo koje otkrivaju dodatne informacije.

Potvrđeno je kako će Mi 9 imati trostruku zadnju kameru u sledećem rasporedu, glavna kamera bazira se na 48-megapikselnom senzoru (Sony IMX586), a tu je još i sekundarna 12-megapikselna kamera te 3D ToF kamera. Sa prednje strane nalaziće se 24-megapikselna selfie kamera sa Sony-jevim IMX576 senzorom.

Potvrđen je i Qualcomm-ov Snapdragon 855 čip sa X24 LTE modemom, a ekran bi trebao da bude 6,4-inčni AMOLED sa FHD+ rezolucijom u 19:9 formatu.

Što se tiče RAM i interne memorije za skladištenje podataka u ponudi će biti modeli počevši od 6 GB RAM i 128 GB interne memorije za skladištenje podataka (sa cenom početnog modela od oko 383 evra). Baterija bi trebala da ima kapacitet od 3500 mAh te doći sa podrškom za brzo punjenje.

Operativni sistem će biti Android 9.0 Pie u kombinaciji sa MIUI 10 interfejsom. Dimenzije Mi 9 telefona će biti 155 x 75 x 7,6 milimetra. Na tržištu se očekuje u martu, a službena najava odnosno predstavljanje bi trebalo da bude na ovogodišnjem MWC-u u februaru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.