Redmi Go u Evropi će koštati 80 evra


Xiaomi je i službeno predstavio svoj prvi Android Go telefon. Reč je o modelu naziva Redmi Go koji će tokom februara stići i na evropsko tržište.

Budući da je reč o uređaju sa Android-om Go (8.1 Oreo) njegove specifikacije nisu moćne i time uređaj nije namenjen korisnicima koji bi ga koristili za igranje. Redmi Go ima LCD ekran dijagonale 5“ i rezolucije 1.280 x 720 px. Kako se iznad i ispod ekrana nalaze poveće ivice nije bilo potrebe za urezanim ili probušenim ekranima pa ovaj uređaj ima standardni, ravni ekran odnosa stranica 16:9.

Telefon se temelji na Snapdragon-u 425 čija četiri Cortex-A53 jezgra rade na brzini od 1,4 GHz. Shodno kategoriji kojoj pripada Xiaomi je ugradio 1 GB RAM-a te zavisno od modela 8 GB ili 16 GB interne memorije. Korisnici kojima će u nekom trenutku zatrebati više data prostora isti će moći naknadno proširiti memorijskom karticom (microSD do 128 GB). Redmi Go ima ukupno dve kamere, sa svake strane kućišta po jednu. Glavna (pozadinska) kamera ima rezoluciju od 8 MP, a prednja (selfie) rezoluciju od 5 MP. Glavna kamera je dobila i blic kako bi fotografije snimane u noćnim uslovima bile boljeg kvaliteta.

Redmi Go ima podršku za Dual-SIM, ali korisnik će morati da odabere želi li u uređaju koristiti dve SIM kartice ili jednu uz memorijsku, jer sve troje nije moguće koristiti u isto vreme. Naime, dodatni ulaz u kojeg se smešta memorijska kartica služi i za smeštaj dodatne SIM kartice. Kapacitet baterije je 3.000 mAh što bi trebalo biti više nego dovoljno za celodnevni rad uređaja.

Kupci će moći birati između dve boje kućišta – crne i plave. Dimenzije uređaja su 140,4 x 70,1 x 8,35 milimetara, a težina 137 grama. U Evropu redmi Go stiže tokom februara po ceni od 80 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.