U pripremi NEX Dual Display Edition sa Snapdragon-om 710


Kineski proizvođač telefona, Vivo, nedavno je predstavio novi mobilni - NEX Dual Display Edition. Kako smo vas izvestili radi se o flagship mobitelu s dva exrana.

Ovakav dizajn je omogućio kompaniji da u isto vreme ima i ovce i novce (ovce su u ovom slučaju veći broj kamera, a novci – ekrani bez ureza). Kako je reč o inovativnom uređaju koji se sastoji od flagship komponenti i cena mu je takva – oko 640 evra, što je za većinu korisnika malčice prevelik iznos.

Ali, Vivo se čini se dosetio win-win rešenja – na tržište će izbaciti model sa slabijim hardverom što će u na kraju rezultovati povoljnom cenom i dostupnošću većem broju kupaca. Prema izvoru, slabiji model temeljiće se umesto na Snapdragon-u 845, na Snapdragon-u 710 te će umesto 10 GB, imati 8 GB RAM-a.

Dodatno, Vivo će promeniti i konfiguraciju vezano uz kamere, i dalje će ih biti tri, ali ovog puta u rezolucijama od 12 MP, 13 MP i 2 MP. Kroz manje prilagođavanje proći će i baterija koja će umesto 3.500 mAh, imati kapacitet od 3.425 mAh. Slabiji model, imaće nešto veće kućište i nešto veću težinu.

Dimenzije kućišta prema izvoru biće 157,19 x 75,3 x 8,09 milimetara, a težina 200,19 grama. Slabiji model moći će se nabaviti u samo jednoj boji – zlatnoj. Što se ostalih funkcija tiče, slabiji model bit će identičan snažnijem. Zaslona su i dalje dva, istog su tipa (AMOLED), istih dijagonala (6,39“ i 5,49“) i rezolucija (2.340 x 1.080 i 1.920 x 1.080) kao i na standardnom modelu.

Softverski takođe neće biti razlike, i slabiji model stići će s najnovijom inačicom Funtouch 4.5 OS-a (temelji se na Android-u 9.0). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama kineske regulatorne agencije TENAA. Za sada nije poznato kada će se i po kojoj ceni naći na tržištu, ali jedno je jasno – zbog slabijeg hardvera biće jeftiniji, za koliko videt ćemo kada ga Vivo službeno predstavi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.