VLC preuzet preko 3 milijarde puta


Popularni program otvorenog koda za reprodukciju video, ali i audio sadržaja VLC ovih se dana pohvalio okruglom brojkom, do sada je preuzet više od 3 milijarde preuzimanja u celom svetu na različitim platformama na kojima je prisutan.

Reč je o softveru koji je prisutan na Windows-u, macOS-u, Linux distribucijama, Android-u, iOS-u, Chrome OS-u te na sada već pomalo ugaslom Microsoft-ovom Windows Phone OS-u. Upravo je to, ali i mogućnost reprodukcije velikog broja različitih video i audio formata bez potrebe za instalacijom dodatnih kodeka razlog njegove velike popularnosti među korisnicima.

VLC je prvu milijardu preuzimanja zabeležio 2012. godine, drugu milijardu 2016. godine, a sada treću u povodu izlaska nove inačice VLC 3.0.6 verzije. Tom prigodom najavljen je i dolazak podrške za Apple-ov AirPlay i na Android uređaje što je opcija koja bi trebala biti implementirana u sledećih mesec dana.

Takođe, kompanija VideoLAN koja stoji iza VLC-a najavila i kako već radi ne jubilarnoj četvrtoj verziji VLC-a koja će doneti neke dugo priželjkivane mogućnosti koje za sada nisu otkrivene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.